Potensi pendapatan

Potensi Pendapatan

Potensi pendapatan sebagai seorang Dealer

Saya ingin berkongsi dengan anda potensi pendapatan yang bakal anda dapat dengan menjual simkad RM10 ni sahaja. Yang pastinya ini adalah PENDAPATAN PASIF SETIAP BULAN untuk anda. Ini kerana setiap bulan orang pastikan akan top up.

Disini saya akan menunjukkan 4 tahap bagi seorang dealer di ONEXOX. Ini hanyalah pendapat dari penulis. Berdasarkan pemerhatian dan perbincangan bersama.

Tahap 4

Dealer yang tidak aktif tetapi masih mampu memperkenalkan kepada beberapa orang setiap bulan. Dengan hanya berkongsi dengan orang di sekeliling samada secara terus ataupun secara online seperti di facebook, twitter , instagram dan sebagainya.

Sebulan berjaya mendapatkan 1 - 10 orang setiap bulan. Jadi di bawah kiraan purata iaitu 5 orang pengguna sebulan.


Tahap 3

Dealer yang aktif tetapi mungkin mempunyai kerja atau perniagaan lain. Mereka akan sentiasa memperkenalkan pada orang di sekeliling dan juga orang baru.

Sebulan berjaya mendapatkan 10 - 50 orang setiap bulan. Jadi di bawah kiraan purata iaitu 30 orang pengguna sebulan.Untuk tahap ini, dealer hanya perlu mencari secara purata hanya 1 orang sehari.


Tahap 2

Dealer yang aktif dan mungkin melakukan secara sepenuh masa. Sentiasa mencari orang baru dan mencuba berbagai cara untuk mendapatkan pengguna baru setiap hari.

Sebulan berjaya mendapatkan 50 - 100 orang setiap bulan. Jadi di bawah kiraan purata iaitu 75 orang pengguna sebulan.Untuk tahap ini, dealer hanya perlu mencari secara purata hanya 2 - 3 orang sehari.Tahap 1

Dealer yang luar biasa aktif. Meletakkan sepenuh hati untuk perniagaan ini. Meletakkan matlamat dan fokus 100% untuk perniagaan ini.

Sebulan berjaya mendapatkan 100 - 200 orang setiap bulan. Jadi di bawah kiraan purata iaitu 150 orang pengguna sebulan.Untuk tahap ini, dealer hanya perlu mencari secara purata hanya 5 orang sehari.*Pendapatan di atas adalah tidak termasuk UGU dari pelanggan sedia ada serta tajaan subdealer baru. Semuanya bergantung kepada kesedian dan kesungguhan masing-masing.

SEKIRANYA SELEPAS ANDA BERJAYA MENCAPAI JUMLAH PELANGGAN YANG DI INGINKAN KEMUDIAN ANDA BERHENTI MEMBUAT JUALAN. ANDA MASIH MENERIMA KOMISYEN ANDA SETIAP BULAN. INI LAH DI NAMAKAN DUIT PENCEN UNTUK ANDA.